Пані посол Німеччини анонсувала швидке прибуття важкої зброї до України

19.06.2022, 09:31
122246

Вже невдовзі до України надійде важке озброєння від Німеччини, зокрема – гаубиці, користуватися якими українські бійці навчалися шість тижнів. Після гаубиць до України надійдуть зенітні самохідні артилерійські установки “Гепард”.

Читайте також: Данілов заявив, що Зеленського п’ять разів намагалися вбити від початку війни

Про це заявила пані посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах 18 червня.

“Важка зброя буде скоро. Ваші солдати шість тижнів навчалися на гаубицях. І вони, як на мене, прийдуть вже дуже скоро цими днями. Після цього будуть “Гепарди”. І майже одночасно прибудуть MLRS та HIMARS (реактивні та ракетні системи залпового вогню – ред.) – разом з Великою Британією, Сполученими Штатами. Ваші солдати на всіх цих типах зброї нині навчаються. Мені моя американська колега сказала, що протягом трьох-шести тижнів вони теж доставлять”, – поінформувала німецька дипломатка.

“І останнє – це система РЛС (радіолокаційна станція – ред.), про яку говорив канцлер Шольц і яка ще виробляється, повинна бути готовою десь у жовтні. Це теж сучасна система. Це те, що зараз передбачається”, – додала пані посол.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com