Папа Франциск назвав війну в Україні “безглуздим конфліктом” і закликав негайно припинити його

9.01.2023, 16:32
133854

Папа Римський Франциск заявив, що зараз триває Третя світова війна. Він закликав до негайного припинення війни в Україні, назвавши її “безглуздим конфліктом”.

Читайте також: Оксана мріяла про весілля та їхала за подарунками: подробиці вбивства росіянами 22-річної дівчини з Хмельницького

Таку заяву папа Франциск зробив 9 січня у щорічній промові перед акредитованими у Ватикані дипломатами.

“Сьогодні відбувається третя світова війна глобалізованого світу, в якій конфлікти безпосередньо торкаються лише певних районів планети, але насправді торкаються всіх. Найсвіжіший і нещодавній приклад — це саме війна в Україні, наслідки якої — смерть та руйнування, напади на громадянську інфраструктуру, які призводять до загибелі людей не лише від вибухів та насильства, а й від голоду та холоду”, — Франциск.

Понтифік наголосив на тому, що війна особливо б’є по найслабших — дітях, людях похилого віку, людях з фізичними вадами і “незабутньо розриває сім’ї”.

“Я можу тільки відновити сьогодні свій заклик до негайного припинення цього безглуздого конфлікту, який зачіпає цілі регіони, у тому числі за межами Європи, через наслідки, які він має у галузі виробництва енергії та продуктів харчування, особливо в Африці та на Близькому Сході”. – додав Папа Римський.

Він також звернув увагу на нинішню ядерну загрозу, яка “наражає світ на страх і тривогу”. За словами Папи, “володіння ядерною зброєю аморальне”.

“Зіткнувшись із загрозою ядерної зброї, ми всі програємо, всі ми”, – додав понтифік.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com