“Папірець з найнижчим у світі рейтингом”: в Енергодарі окупанти відкривають “пункти оформлення громадянства РФ”

30.06.2022, 17:01
123021

У тимчасово захопленому Енергодарі Запорізької області російські загарбники відкривають “пункт прийому документів для оформлення громадянства РФ”.

Читайте також: З російського полону звільнили українських військових, серед яких – оборонці “Азовсталі”: як це відбувалося (відео)

Натомість так звану “матеріальну одноразову допомогу” пенсіонерам по 10 тисяч рублів видавати припинили.  Про це у Телеграмі повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

“Рашисти оголосили, що в Енергодарі відкрився пункт прийому документів для оформлення громадянства рф і заходилися робити широку рекламну кампанію папірця з найнижчим у світі рейтингом”, – написав він.

Натомість обіцяну допомогу по 10 тисяч рублів вже не видають.

“Чи то гроші скінчились, чи то вже набрали вдосталь паспортних даних від літніх людей для подальших шахрайських маніпуляцій з фейковими референдумами або чимось на кшталт того”, – каже Орлов.

Також, за словами мера, Енергодаром активно поширюються чутки про те, що вже з наступного тижня будуть повністю відключені українські мобільні оператори та нібито перестануть працювати термінали для безготівкового розрахунку в гривні.

“Як наслідок вчора це спричинило великий ажіотаж на знятття готівки з банківських карток. Звичайно ж, не безкоштовно, а за чималий відсоток за обнал коштів. Враховуючи, що цей “бізнес” контролюють самі окупанти, то зрозуміло, звідки ноги ростуть і кому це вигідно”, – написав Орлов.

За словами мера Енергодара, протягом останнього тижня росіяни знову взялися і за місцевих інтернет – провайдерів. Натомість в Енергодар вже почав заходити кримський провайдер та налаштовувати свій трафік.

“Це дозволить загарбникам блокувати українські новинні ресурси чи принаймні зробити таку спробу. Саме така мета є однією з пріоритетних для окупантів”, – пояснив мер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com