Партію Сальвіні звинуватили у незаконному фінансуванні з Кремля

17.07.2019, 10:51
33418

Віцепрем’єр-міністр Італії Маттео Сальвіні виступить у парламенті. Його звинувачують у тому, що його ультраправа партія ″Ліга″ домовлялася про незаконне фінансування з РФ. Про це повідомляє ″Європейська правда″ з посиланням на RFE/RL.

Читайте також: В Італії суд засудив нацгвардійця Марківа до 24 років в’язниці

Повідомляється, що прокуратура Мілана у понеділок вдень викликали на допит члена “Ліги”, помічника Сальвіні Джанлуку Савойні. Сказано, що минулого року він зустрівся разом з двома іншими італійцями і трьома росіянами в одному з московських готелів, щоб нібито обговорити таємне фінансування для партії у близько $65 мільйонів.

Приводом для цього стало те, що минулого тижня американське видання Buzzfeed повідомило, що отримало аудіозапис зустрічі в Москві. Видання опублікувало стенограму, у якій член ″Ліги″ намагається домовитись з росіянами.

Зазначається, що 16 липня депутати від Демократичної партії у парламентській залі тримали плакати з фотографіями Сальвіні й Савойні з росіянами.

Сальвіні заявив, він має намір відповісти на запитання парламентарів з приводу цієї справи. Дата його виступу зараз невідома. За словами Сальвіні, це буде ″розмовою ні про що″, він також додав: ″Немає нічого, до чого я можу бути причетним″. Також він зазначив, що гроші з Москви його партія не отримує.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com