Партизанський опір в окупації: в ISW розповіли про ефективність проукраїнського руху і прогалини Кремля

2.11.2022, 15:32
130222

На тимчасово захоплених територіях України діють партизанські рухи. Вони ефективно відволікають російську армію від виконання завдань на фронті задля безпеки тилових районів та погіршують здатність окупантів захищатися від постійних контрнаступів ЗСУ.

Читайте також: США нададуть Україні вісім систем ППО NASAMS, дві з них прибудуть вже найближчим часом — Пентагон

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики наголошують, що погана російська оперативна узгодженість дала право на життя українським партизанським нападам. Крім того, в армії РФ зростає дефіцит живої сили. Ймовірно, це погіршує здатність російських військ ефективно захищати власні тилові райони.

“Кремль досі не ефективно протидіє організованому партизанському руху в Україні та навряд чи матиме для цього можливості”, – наголошують в ISW.

Зазначається, що окупаційним військам станом на листопад не вдалося нейтралізувати організований партизанський рух, що почав атакувати проросійських українських колабораціоністів і російський персонал менш ніж за тиждень після повномасштабного вторгнення до України. За інформацією Інституту, партизани здійснили десятки підтверджених нападів на окупованій території та вбили щонайменше 11 російських окупантів – посадових осіб і видатних колаборантів.

Російські сили не приховали особи проросійських колабораціоністів і не забезпечили елементарну безпеку  окупаційним чиновникам у їхніх будинках і на роботі. Російські війська не змогли захистити вразливі ділянки критично важливих наземних комунікацій, таких як залізничні вузли та мости, особливо в сільській місцевості. Партизани вільно збирають інформацію про націлювання на російські війська та цілі окупаційної влади та передають цю інформацію іншим партизанам і звичайним українським військам”, – наголошують аналітики.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com