ПАРЄ заявила про провал розслідування вбивства Нємцова і закликає Росію провести повторне слідство

29.05.2019, 14:48
26894

Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з юридичних питань і прав людини закликає Росію відновити розслідування вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова. Про це пише “Радіо Свобода”.

Читайте також: У Москві шість тисяч росіян прийшли на акцію пам’яті Бориса Нємцова

У спеціальній доповіді, яку підготував член литовської делегації Емануеліс Зінгеріс, йдеться про те, що правда в справі про вбивство Нємцова досі не встановлена. Зокрема, в ході розслідування не було знайдено записів із камер відеоспостереження і не були допитані деякі очевидці вбивства.

Крім цього, в ПАРЄ вказали на суперечності в показаннях основних свідків, а також на порушення в ході судового розгляду.

У ПАРЄ наголошують, що виконавці злочину навряд чи могли вбити Нємцова без прямих вказівок або схвалення з боку влади. Відповідальність за “провал розслідування” і “відсутність довіри до справи” автор доповіді ПАРЄ покладає на голову Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна і заступника генпрокурора Віктора Гриня.

“У завдання Парламентської асамблеї Ради Європи не входить розслідування і визначення, хто вбив Бориса Нємцова. Однак очевидно, що офіційна версія, відображена у вироку, заснована на серйозних помилках розслідування і судового розгляду і не відповідає наявним доказам у багатьох фундаментальних питаннях”, – йдеться в доповіді.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com