Пасажира літака у США хочуть оштрафувати на 45 тисяч доларів, бо він заліз головою під спідницю стюардеси

21.08.2021, 09:58
99151

Пасажира американської авіакомпанії JetBlue планують оштрафувати на 45 тисяч доларів за неналежну поведінку: зокрема, він схопив бортпровідницю за гомілки й просунув свою голову під її спідницю.

Про це повідомило Федеральне авіаційне управління США (FAA).

Інцидент стався ще 24 травня на літаку, що виконував рейс із Нью-Йорка. Повідомляється, що чоловік кидав ручний багаж у салоні, ліг на прохід і відмовлявся вставати, а потім почав чіплятися до стюардеси.

Після того екіпаж літака зв’язав чоловіка, і борт екстрено приземлився в місті Річмонд штату Вірджинія, де пасажира зняли з рейсу. Він — один із 34 порушників спокою на борту за останній час, яких хочуть оштрафувати на понад 530 тисяч доларів.

Зокрема, один пасажир заважав роботі екіпажу, наводив на них «пістолет» із пальців з вигуками «піу-піу» — він заплатить 10 тисяч доларів штрафу. Інша пасажирка кидала в бортпровідників кукурудзяні зерна й показувала їм середні пальці.

Згідно із законодавством США, перешкоджання діяльності екіпажу літака, а також цькування чи залякування будь-кого на борту є кримінальним злочином, який може каратися штрафом та/або ув’язненням.

У пасажирів, яких Федеральне авіаційне управління визнає винними у порушенні спокою на борту, є 30 днів на відповідь на претензії регулятора. FAA загалом хоче оштрафувати всіх пасажирів, які своєю поведінкою з початку 2021 року зривали рейси, більш як на мільйон доларів.

Усього регулятор отримав майже чотири тисячі скарг, понад три чверті з яких — через відмову пасажирів правильно надягти маски. Зокрема, станом на 25 травня регулятор отримав 394 повідомлення про втручання пасажирів у роботу бортпрацівників. Раніше це число становило в середньому не більше ніж 200 за рік.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com