“Паспортна окупація”: Клімкін прокоментував спрощення процедури видачі російського громадянства на Донбасі

25.04.2019, 09:30
22395

Міністр ЗС Павло Клімкін заявив, що провокація Путіна видавати російські паспорти жителям окупованого Донбасу за спрощеною процедурою є планом для створення можливостей для російського втручання.

Читайте також: У Литві відреагували на указ Путіна про видачу російських паспортів жителям ОРДЛО

Про це він розповів в ефірі “Сніданку з 1+1”.

“Є дві речі, які потрібно розуміти: ми насправді знали, що готується інфраструктура для видачі паспортів, і такі плани готуються вже доволі давно. Логіка дуже проста – видати паспорти і створити на перспективу можливість для російського втручання. І військового втручання, й іншого втручання. Тобто логіка дуже зрозуміла, захист російськомовних і так далі”, – заявив Клімкін.

За його словами, це стало саме зараз, тому що Путін планує “взяти на понт”, підвищити ставки у питанні Донбасу для нового президента.

“Ми зараз будуємо міжнародний тиск, щоб показати Росії, що так просто це не обійдеться. І це не просто засідання в різних міжнародних організацій, сьогодні буде Радбез ООН, потім буде ОБСЄ та Рада Європи. Це спроба пояснити Росії, що зараз вона змінила все, що робилося далі і всю логіку діалогу навколо окупованого Донбасу”, – зазначив очільник українського МЗС.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com