ПАТ “Укрзалізниця” можуть розділити на декілька компаній

29.09.2019, 10:52
44331

Міністр інфрастуктури України Владислав Криклій оголосив про плани розділити ПАТ “Укрзалізниця” на три окремі компанії. Відповідну заяву він зробив в інтерв’ю “Радіо Свобода”, відповідаючи на питання щодо майбутнього керівництва УЗ.

Читайте також: На Покрову “Укрзалізниця” запустить чотири додаткові потяги

“Тут фокус в тому, що фактично керівник “Укрзалізниці” апріорі не може залишатися один, тому що ми плануємо створювати три окремі компанії з “Укрзалізниці”, − зазначив Криклій.

За словами міністра, відповідний законопроект розробляється спільно з парламентарями. “Один оператор буде відповідати за доступ до інфраструктури. Тобто за всю мережу, за електрифікацію, займатися капітальними вкладеннями у підтримку, експлуатацію, розбудову мережі. Другий оператор буде займатися пасажирськими перевезеннями, які збиткові, проблемні. І там будемо ставити за “кіпіай”, власне, мінімізувати ці збитки, максимально до нуля. І третій − це прибутковий, який буде генерувати прибутки для держави. Це вантажні перевезення”, – пояснив Криклій.

“У будь−якому разі навіть чинному керівнику все одно доведеться обирати, куди він захоче піти, тому що це будуть три різні посади”, − зазначив він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com