Патрульна – з переломами кісток обличчя у лікарні: що нового відомо про стрілянину у Дніпрі

30.08.2023, 22:05
145945

Патрульного, що застрелив чоловіка в Дніпрі, затримали, але підозру досі не оголосили. Його напарниця – в лікарні з переломами. Державне бюро розслідувань вивчає інцидент. Водночас патрульна поліція оприлюднила відео з бодікамер поліцейських, пише ТСН.

Читайте також: “Він був з коханкою”: колишня дружина – про застреленого поліцією в Дніпрі

На відео, знятому сином загиблого, видно, як чоловік перекидає патрульного і йде до його напарниці. Коп дістає табельну зброю та стріляє в нападника. А на кадрах з бодікамер поліцейської видно, що постріли лунають після того, як вона падає на землю непритомна після удару чоловіка їй у голову. Чоловік від поранень загинув на місці. Усе сталося на жвавому проспекті у вівторок ввечері на очах у численних свідків.

“Ми звикли до вибухів, тому не перелякалися. Чоловік сказав: пістолет, але вже пізно було лякатися. Крик жінки та стрілянини”, – розповіла продавчиня, яка стала очевидицею конфлікту.

Камери відеоспостереження зафіксували, як “Ягуар” порушує правила дорожнього руху – повертає ліворуч з правої смуги. Видно, що за кермом сидить чоловік. Поруч, на пасажирському сидінні, – жінка. Патрульні, що їхали позаду, у гучномовець наказали авто зупинитися, але легковик помчав геть. Коли машину вдалось зупинити, за кермом вже сиділа жінка. Документи жінка не захотіла показати, натомість сперечається з патрульними. Долучається й чоловік. Нецензурно лається та ображає патрульних. Врешті наказує своїй подрузі їхати геть. Жінка, що опинилась на водійському сидінні, – подруга батька.

Тоді починаєтсья штовханина. Жінку врешті витягують з авто. Чоловік виходить з авто і починає битися з поліцейськими. Ті спочатку бризкають газовим балончиком. Видно, як чоловік застосовує бойовий прийом до поліцейського і повертається до його напарниці. На відео видно: патрульна лежить на землі нерухомо.

Свідки розповідають: після удару чоловіка з авто вона на деякий час знепритомніла. Її шпиталізували з переломами кісток обличчя.

У прокураторі повідомили, що зареєстровано кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень. Нині прокуратура та ДБР зʼясовують усі обставини інциденту. В державному бюро розслідувань одразу повідомили: чоловік, в якого стріляв патрульний, мав усі ознаки алкогольного сп’яніння. Хто був за кермом – він чи жінка і чи не помінялися вони місцями в останній момент – нині з’ясовують експерти та слідчі.

Олександр Савенко, заступник прокурора Дніпропетровської обласної прокуратури, розповів, що попередньо за кермом була водійка.

“Знову ж таки, всі точні обставини, всі точні події будуть встановлені в ході слідства. Правомірність, порядок, весь алгоритм їх дій – це і буде предметом дослідження цього кримінального провадження”, – наголосив він.

У патрульній поліції утримуються від коментарів, проте запевняють: сприяють слідству.

“Він міг використовувати вогнепальну зброю виключно, коли це загрожувало життю і здоровʼю громадян, оточуючих тощо. Тобто, якщо він, наприклад, бачив, що нападник в його напарниці діставав пістолет, наприклад, табельний, або він її вбивав, душив, ламав їй шию”, – розповів адвокат Станіслав Ліфлянчик.

Чоловік, що напав на копів, не дожив кількох днів до свого тридцяти дев’ятиріччя. Він займався торгівлею та мав поховальний бізнес. Якщо провину патрульного, що стріляв, доведуть, йому загрожуватиме до 15 років увʼязнення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com