Пенсійний фонд перерахував пенсії працюючих пенсіонерів: як зросли виплати

6.04.2020, 11:12
68725

Від 1 квітня 2020 року Пенсійним фондом України проведено автоматичний перерахунок виплат пенсіонерам-працівникам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсій продовжували працювати.

Читайте також: У розпал карантину українка народила чотирьох унікальних донечок (фото)

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду, пише ТСН.

“На виконання норм  частини четвертої статті 42  Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” від 1 квітня 2020 року органами Пенсійного фонду України проведено автоматичний перерахунок виплат пенсіонерам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсій продовжували працювати”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в результаті перерахунку розмір пенсії збільшено 357,1 тисячі осіб. Середній розмір підвищення  – 170,80 грн. При проведенні перерахунку обрано більш вигідний для пенсіонера варіант: з урахуванням лише страхового стажу або з урахуванням страхового стажу та заробітної плати.

Нагадаємо, 2 квітня Пенсійний фонд України згідно з графіком  Пенсійний фонд розпочав фінансування виплат у квітні розпочав виплату пенсій. На це спрямували 1 млрд 596 млн грн. У другій половині квітня, у зв’язку з карантином через поширення коронавірусу, має бути здійснена одноразова виплата по 1000 гривень пенсіонерам, чиї пенсії становлять менше 5 тис. грн. Також на травень запланована індексація (підвищення) пенсій, але вона може відбутися також у квітні – якщо знайдуть гроші в держбюджеті.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com