Пентагон має “заначку” у 4 мільярди для України і думає, як нею скористатися, – CNN

29.02.2024, 11:01
154981

Пентагон досі має у своєму розпорядженні близько 4 мільярдів доларів, виділених раніше на військову підтримку Києва в межах так званих “президентських повноважень для України”. Зараз американські чиновники думають, чи варто пустити ці гроші в хід, пише CNN.

Читайте також: У Болгарії відповіли, чи відправлять свої війська до України

Як розповіли журналістам “численні чиновники з питань оборони” США, йдеться не про “живі гроші”, а про повноваження передати Україні військове майно із власних запасів американської армії. Досі Пентагон не хотів чіпати цю “заначку”, доки Конгрес не надасть фінансування на закупку для американської армії нової зброї замість тої, яка буде надіслана Україні.

За словами джерел, військові чиновники боялися зниження боєготовності американських військ, якщо їм негайно не компенсують все, що піде українцям. Але в умовах, коли Україна все більше потребує військової допомоги США, а Конгрес ніяк не може схвалити нову програму, в Пентагоні замислилися над тим, аби вкористати принаймні частину з цих 4 мільярдів доларів, на які є повноваження у Джо Байдена.

Жодних рішень поки не ухвалено, підкреслили чиновники. Але розмови про цей варіант та інші потенційні “плани Б” стають дедалі актуальнішими протягом останніх кількох тижнів, оскільки ситуація на полі бою в Україні стає все більш жахливою, заявили чиновники.

Неназваний представник Пентагону сказав CNN, що наступний пакет допомоги Україні, якщо він надійде, “безумовно включатиме критичні боєприпаси”. Також ведуться дискусії щодо того, як і куди перемістити військову техніку, щоб негайно передати її Україні, щойно буде дозвіл на це.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com