Перекрили ціле місто: у Мінську провели таємну інавгурацію Лукашенка (фото, відео)

23.09.2020, 12:48
84860

У середу, 23 вересня, незаконно обраний президент Білорусі Олександр Лукашенко провів свою інавгурацію. Перед неоголошеною церемонією в Мінську біля Палацу Незалежності помітили підозріле пожвавлення.

Читайте також: Путін, Трамп і Лукашенко стали лауреатами Шнобелівської премії-2020

Там зібралося безліч військових, спецтехніки, автобусів. Крім того, в центр столиці Білорусі прибули натовпи держслужбовців, а також кортеж з великої кількості автомобілів, писав TUT.BY.

Лукашенко склав присягу, поклавши руку на Конституцію Білорусі.

Станом на 11:40 з Палацу Незалежності всі запрошені на інавгурацію вже вийшли. Вони попрямували до Белекспо, де були припарковані автобуси. Пізніше з місця подій почали розходитися і силовики. Втім, вони встигли затримати біля резиденції Лукашенка двох осіб.

Як пише “БЕЛТА”на захід запросили кілька сотень осіб. Серед них – вищі посадові особи, депутати Палати представників і члени Ради Республіки, керівники державних органів і організацій, місцевих виконавчих і розпорядчих органів, республіканських засобів масової інформації, діячі науки, культури і спорту.

Інавгурація Лукашенка пройшла без оголошеня.

Показовим є той факт, що в Мінську перекривали проспект Незалежності та інші прилеглі вулиці. У зв’язку з цим там утворилися 8-бальні затори.

Про те, що таємна інавгурація Лукашенка відбудеться 23 вересня, напередодні попереджав опозиційний Telegram-канал NEXTA Live.

У центрі Мінська утворилися затори через перекриття вулиць.
Військові на проспекті Незалежності в Мінську.

“Як відомо, диктатор зобов’язаний провести свою коронацію не пізніше 2 місяців з моменту “виборів” – до 9 жовтня. І Лукашенко навряд чи наважиться це робити відкрито, оскільки люди явно захочуть вийти на вулиці та сказати своє слово. Залишається тільки один варіант. Як ви вже здогадалися, це означає таємну церемонію”, – написали його модератори.

Безліч людей помітили біля Палацу Незалежності.
Натовпи чиновників прибули в центр Мінська.

Відзначимо, що під час інавгурації незаконно обраного президента Білорусі було порушено національне законодавство. Адже відповідно до закону “Про президента Республіки Білорусь”, церемонія складання присяги транслюється по республіканському телебаченню і радіо. Однак 23 вересня в цей час на держканалах йшли російські серіали, пише Telegram-канал ” Вибори бачиш? TUT.BY Політика”.

Програма в Білорусі

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com