Перекус: міт та реальність від дієтологині-ендокринологині

23.03.2024, 21:00
156219

Для багатьох із нас перекус – це лише швидка закуска, яку ми вживаємо між основними прийомами їжі. Проте, Катерина Толстікова лікарка, дієтологиня-ендокринологиня стверджує, що перекус це не “швидко поїсти і забути”, але це є повноцінним прийомом їжі, який має важливе значення для нашого здоров’я та енергії.

Читайте також: В рази корисніша за вівсянку чи перловку: яку крупу дієтологи радять включити до раціону

Перекус – це більше, ніж ви можете подумати. Зазвичай його сприймають як швидкий перекус горіхами або фруктами, але він є повноцінним прийом їжі, який має включати в себе всі три макронутрієнти: білки, жири і вуглеводи.

Тому дієтологиня радить робити три повноцінні великі приймання їжі і одне менше. І ви можете назвати його “перекусом”. Або рівномірно розподіліть на чотири приймання їжі, які не будуть називатися перекусами. Тому їх взагалі-то не існує.

Перекуси не слід демонізувати, адже вони можуть бути важливою частиною нашого раціону. Варто обирати здорові, ситні і збалансовані страви, які допоможуть забезпечити нас необхідними поживними речовинами та енергією протягом дня.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com