Переселенці на Волині отримали допомогу з Німеччини (фото)

18.04.2022, 13:32
117702

На Волинь продовжує прибувати все більше і більше вимушено переселених осіб з різних регіонів України, у яких ведуться активні воєнні дії. Так, цими вихідними начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко разом зі своїми заступниками Юрієм Гупалом і Сергієм Мовенком та волонтерами Благодійного фонду “Віримо в Україну” відвідали гуртожиток одного із навчальних закладів Луцька, у якому знайшли прихисток 88 переселенців, з яких – 21 дитина. Київ, Краматорськ, Луганськ, Маріуполь, Харків – сьогодні усі вони мешканці нашої області. Жінки, підлітки і діти, що були змушені покинути свої домівки, йдеться на сайті Волинської ОВА.

Читайте також: На Волині волонтери організували виробництво бронежилетів (фото)

Як розповів керівник навчального закладу, у гуртожитку якого проживають переселенці, люди забезпечені усім необхідним. Днями тут навіть відбувся організований власними силами невеликий концерт. Виступали дітки та дорослі, читали вірші, співали українських пісень. Одна з дівчат – поетеса, що усе життя спілкувалась російською, продекламувала свого першого вірша українською мовою.

Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко запевнив, що усі вони можуть вважати Волинь своєю домівкою: «Ви усі для нас рідні. Волинь однаково гостинно приймала і прийматиме українців і з Києва, і з Краматорська. Хочу побажати вам здоров’я і миру, і перемоги».

Разом зі своїми заступниками та колегами-волонтерами, очільник області передав діткам-переселенцям дарунки від німецьких волонтерів та іншу допомогу. Пакунки солодощів, ігор та малюнків, яскраво прикрашені однолітками із Німеччини, викликали захват у дітей.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com