Перші випадки зараження коронавірусом у США сталися за місяць до розпалу пандемії в Китаї

1.12.2020, 22:47
90546

Коронавірус нового типу SARS-CoV-2 міг циркулювати у світі до того, як його виявили в китайському місті Ухань в кінці 2019 року. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC), пише Bloomberg.

Читайте також: Вчені з’ясували, що COVID-19 уражає легені гірше, ніж вважалося

Дослідження виявило, що з 7 389 зразків крові, яка була взята у донорів в період з 13 грудня 2019 року по 17 січня 2020 року, 106 містять зразки коронавірусу SARS-CoV-2.

Зразки крові були зібрані американським відділенням Червоного Хреста. Для визначення чи містять вони антитіла до коронавірусної інфекції їх передали в CDC.

“Результати цього звіту показують, що інфекції SARS-CoV-2 могли бути присутніми в США в грудні 2019 року, раніше, ніж передбачалося раніше” – йдеться в прикріпленому до результатів дослідження документі.

Вперше про незвичайну пневмонію стало відомо в кінці грудня 2019 року. Тоді вона почала своє поширення в китайському місті Ухань, а вже через кілька тижнів вийшла за межі країни і стала залишати вогнища зараження в інших країнах.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com