Перший крок до миру: Азербайджан і Вірменія обмінялися тілами загиблих військових

14.11.2020, 13:55
89087

Азербайджан повідомив про проведений обмін тілами загиблих військових з Вірменією. Сторони війни обмінялися тілами бійців, що загинули під час боїв за місто Шуші, пише Гордон.

Читайте також: Помер Армен Джигарханян: причина смерті

“За посередництва та участі російських миротворчих сил, дислокованих у нагірнокарабаському регіоні Азербайджанської Республіки, зібрали тіла кількох військовослужбовців, які загинули на полі бою навколо міста Шуша”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє відомство, тіла загиблих військовослужбовців збройних сил Вірменії передали вірменській стороні. Останні ж передали тіла шести військовослужбовців азербайджанської армії, які загинули під час боїв навколо міста Шуша.

У Міноборони Азербайджану уточнили, що “гуманітарну акцію” здійснили “відповідно до восьмого пункту заяви президента Азербайджанської Республіки, прем’єр-міністра Республіки Вірменія та президента Російської Федерації від 10 листопада 2020 року”.

У 1991 році Нагірний Карабах за підтримки Вірменії оголосив про незалежність від Азербайджану. Це призвело до бойових дій, що тривали до 1994 року. Збройний конфлікт завершився підписанням Бішкекського протоколу про перемир’я і припинення вогню, але час від часу між сторонами виникають збройні сутички. За час конфлікту в регіоні загинуло понад 30 тис. осіб. Азербайджан вважає Нагірний Карабах окупованою Вірменією територією.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com