Перший летальний випадок на Харківщині: хвора на коронавірус жінка продавала свічки в церкві

15.04.2020, 22:18
69709

У Валківському районі Харківської області від коронавірусу померла 71−річна жінка, яка у вихідні продавала свічками в місцевому храмі та контактувала з великою кількістю людей. Про це розповіли на брифінгу голова Харківської ОДА Олексій Кучер і його заступник Тарас Пастух, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Коли Україна може вийти з карантину: прогноз Ляшка

Згідно з повідомленням, померла мешкала у селі Високопілля Валківського району та відвідувала місцевий храм. Жінку госпіталізували з двосторонньою пневмонією до районної лікарні в тяжкому стані. Близько доби вона знаходилася на апараті ШВЛ, їй  двічі робили експрес−тест, однак він показав негативний результат, ПЛР−дослідження виявило коронавірус. Також пенсіонерка мала супутні захворювання – зокрема, кардіосклероз, гіпертонію та цукровий діабет.

“На вихідних ця жінка перебувала в церкві, вона займалася продажем свічок. Кількість людей, які контактували з нею, встановлюється. І це велика кількість”, − сказав Кучер.

Як зазначається, наразі у Високопіллі введено додаткові карантинні заходи: контролюється в’їзд і виїзд транспорту, транзитний направляється в об’їзд, також перевіряються люди, які могли контактувати з жінкою.

Читайте також: На Івано-Франківщині закрили пологовий будинок через коронавірус у 14 медиків

“Туди відправлені відповідні бригади, які відбирають біоматеріал у контактних осіб, щоб провести тести”, − зазначив Пастух.

Також він розповів, що до протиепідемічної роботи залучені, окрім медиків, поліцейські, сили ДСНС, а також місцеві депутати, яких попросили вести роз’яснювальну роботу серед населення,  а людям у віці понад 60 років рекомендують узагалі не виходити з домівок.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com