Перший випадок коронавірусу зареєстрували ще в листопаді – ЗМІ

13.03.2020, 09:52
66311

Перший випадок коронавірусної інфекції Covid-19, ймовірно, зафіксували ще 17 листопада.

Читайте також: У Польщі – перший смертельний випадок від коронавірусу

Про це повідомляє South China Morning Post із посиланням на документи уряду Китаю.

За даними видання, вчені намагаються скласти реальну карту поширення захворювання. Зокрема дослідити, коли про нього вперше могло стати відомо. Нагадаємо, що епідемію в столиці китайської провінції Хубей Ухані зафіксували наприкінці грудня.

“Розуміння того, як розповсюджується хвороба, та визначення того, наскільки не задокументовані випадки сприяли її передачі, значно покращить розуміння розміру загрози, – пише видання. – Згідно з урядовими даними, які бачив Post, 55-річний чоловік з провінції Хубей міг стати першою особою, яка підхопила Covid-19 17 листопада”.

З цього дня, за даними журналістів, щодня фіксували від одного до п’яти нових випадків зараження. До 15 грудня загальна кількість інфекованих становила 27. Перший двозначний щоденний приріст нібито зареєстрували 17 грудня. А до 20 грудня загальна кількість підтверджених випадків сягла 60.

27 грудня лікар одного з медзакладів в провінції Хубей повідомив владі охорони здоров’я Китаю, що хвороба викликана новим коронавірусом. На той момент Covid-19 підхопили вже понад 180 людей. Але тоді, можливо, у лікарів ще не було цих даних.

До кінця 2019 року кількість підтверджених випадків коронавірусу зросла до 266. 1 січня показник становив вже 381. Вчені зараз прагнуть визначити так званого “нульового пацієнта”, який міг би допомогти їм простежити джерело коронавірусу. Нагадаємо, вважають, що інфекція перескочила до людини від дикої тварини, можливо, кажана.

Станом на ранок, 13 березня, у світі на коронавірус захворіла понад 131 тисяча людей. Від інфекції загинули 4948 пацієнтів. Водночас, недугу побороли понад 69,8 тисячі осіб.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com