Під Бахмутом загинула парамедикиня “Холодного Яру

5.03.2023, 10:23
136789

3 березня під час евакуації поранених українських воїнів під Бахмутом Донецької області загинула бойова медикиня 93-ї бригади “Холодний Яр” Яна Рихліцька, передає УНІАН.

Читайте також: Батько з сином загинули разом, захищаючи Бахмут

Як повідомили у Facebook друзі Яни, її поховають у Вінниці. Побратими та друзі Яни називають її “світлим янголом бійців”. Завдяки її праці вдалося врятувати не одне життя українських воїнів.

“Ти вклала в перемогу, як мало хто робив. Без тебе не відбувалося б наших волонтерських чудес, ти найкраща була у всьому. У результаті віддала найдорожче. Шкода тільки, що перемогу не побачила. Але ти знаєш, що вона буде. Ми не зупинимося, саме через таких, як ти”, – пишуть друзі Рихліцької.

До війни Яна працювала у сфері IT-компанії, а після вторгнення РФ стала волонтером. У травні 2022 року пішла служити до Збройних сил України.

Побратими згадують, що парамедикиня часто допомогла захисникам України, попри загрози для власного життя.

“Вона залишила все і допомагала військовим ризикуючи своїм життям. Заради таких людей, якою була Яра і стоять наші воїни”, – написав один з побратимів дівчини і опублікував снаряд помсти за вбивство парамедикині.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com