Під час конфлікту у Венесуелі уже загинуло 35 осіб

29.01.2019, 12:31
9523

У Венесуелі за тиждень протестів число жертв сягнуло 35 осіб, повідомляють неурядові організації.

Читайте також: Торнадо на Кубі: є жертви

У Венесуелі уже тиждень тривають акції протесту проти режиму Мадуро. Як повідомляють місцеві неурядові організації, у результаті позасудових страт було вбито 8 людей. Директор організації “Венесуельська програма освіти і дій у галузі прав людини” Рафаель Узкатегі говорить, що ці дії було проведено підрозділами спеціальних сил поліції – FAES – у соціально незахищених районах Каракасу.

Протести у Венесуелі. Фото: Yuri Cortex/AFP/Getty

Правозахисник також повідомляє про вбивство 35 осіб. “Ми маємо підтверджену цифру, з ім’ям, прізвищем, місцем й імовірними винними сторонами, в 35 осіб, убитих в контексті протестів”, – говорить він.

Альфредо Ромеро, директор іншої неурядової організації Foro Penal, повідомляє про арешт 850 протестувальників, серед яких 77 – діти. Силовики просто вривались у будинки до бідних венесуельців та відправляли їх до в’язниць. За поточними даними, їх кількість зросла до 976 осіб, повідомляє DW.

Нагадаємо, протести у Венесуелі почалися минулого тижня. Мадуро звинувачують у економічній кризі. 23 січня Хуан Гуайдо, лідер національної Асамблеї, оголосив себе виконуючим обов’язків президента. Його підтримали США, ЄС та більшість країн Америки. Мадуро відмовився виконати вимогу протестувальників та провести перевибори, а США звинуватив у спробі “державного перевороту”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com