Під час спецоперації поліцейські Шрі-Ланки ліквідували родину організатора терактів

28.04.2019, 16:55
22856

В операції загинули троє родичів підозрюваного в організації серії вибухів 21 квітня. Про це з посиланням на джерела в поліції і сім’ї загиблих повідомило ″Reuters″.

Читайте також: На Шрі-Ланці прогримів черговий вибух: у країні закривають церкви

Агентство відзначає, що йдеться про Заїну Хашим, Рілвану Хашим і їхнього батька Мохамеда Хашима. Їхнє житло взяли штурмом.

Ці люди, за даними Reuters, були присутні на поширеному в соцмережах відеозверненні, де звучали заклики до повномасштабної війни проти ″невірних″.

Сьогодні ж вранці у районі міста Навалапітія правоохоронці затримали двох підозрюваних у зв’язку з підривали в регіоні. За даними поліцейських, чоловіків звуть Мохаммад Садік Абдул-Хак і Мохаммад Шахід Абдул-Хак. Департамент кримінальних розслідувань Шрі-Ланки розшукував їх у зв’язку з вибухами минулої неділі, на католицький Великдень.

Світові ЗМІ називають затриманих головними підозрюваними у справі. Також поліція у зв’язку з інцидентом заарештувала водія фургона, на якому чоловіки прибули в місто Гампола на Шрі-Ланці, власника будинку, де стояв цей фургон, і власника взуттєвого магазину.

Нагадаємо, в пасхальну неділю 21 квітня в готелях і церквах на Шрі-Ланці прогриміли вісім вибухів, жертвами яких стали не менше 250 осіб. Ще близько 500 людей постраждали.

Відповідальність за атаки взяло на себе терористичне угрупування ″Ісламська держава″. За даними ЗМІ, в нападі брали участь 9 терористів-смертників.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com