Під Кабміном вперше за історію України протестували нотаріуси

26.02.2019, 11:13
13819

Українські нотаріуси вийшли на протест та вимагали відміну процедури іспитів.

Читайте також: “Жовті жилети” відновили протести у Франції

А Україні вперше мітингують нотаріуси. Кілька сотень юристів зібрались під Кабміном  та вимагали відновити доступ до держреєстру без додаткових іспитів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Протестувальники скаржаться на чиновників Мін’юсту, які нібито блокують роботу нотаріусів через дрібні порушення, а потім вимагають проходити тестування для підтвердження кваліфікації. На думку демонстрантів, така схема спонукає до корупції, тому погрожують загальнонаціональним страйком.

“Одна із схем корупції – це додаткові іспити. Невідомо хто проводить іспити, кваліфікація їх невідома, хто готував білети невідомо. Згідно закону про нотаріат не передбачено додаткових іспитів. Про що це говорить – корупція”, – каже президент нотаріальної палати України Володимир Марченко.

У міністерстві юстиції запровадження додаткової перевірки знань пояснюють боротьбою з нечесними нотаріусами, які стають одним з ланцюжків у рейдерських захопленнях. А сама процедура тестів, зі слів чиновників, цілком прозора і публічна. “Не порушуйте закон, не порушуйте порядок реєстраційних дій – і ви не будете мати зобов’язання підтверджувати свою кваліфікацію”, – заявила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com