Під стінами Верховної Ради мітинг на підтримку державної мови

16.07.2020, 12:11
78515

Біля Верховної Ради збирається мітинг на підтримку української мови.

Читайте також: В Україні офіційно призначили дату виборів

Як передає УНІАН, наразі близько півтисячі людей зібралися на площі Конституції. Це представники різних політичних та громадських організацій. Вони тримають прапори Національного корпусу, Народного руху України, “Європейської солідарності”, “Свободи” та інших політичних і громадських об’єднань.

На площі Конституції вставлено сцену, з якої лунають українські пісні.

Будівлю парламенту посилено охороняють близько сотні правоохоронців.

Нагадаємо, що сьогодні на пленарному засіданні ВР мав розглядатися законопроект щодо навчання українською мовою (№ 2362), проте вчора ввечері стало відомо, що його зняли з розгляду.

Законопроектом № 2362 народного депутата Максима Бужанського передбачено виключити із законодавства норму про те, що представники національних меншин України, мови яких є офіційними мовами Європейського Союзу, і які розпочали здобуття загальної середньої освіти до 1 вересня 2018 року мовою своєї національної меншини, до 1 вересня 2023 року продовжують здобувати освіту мовою своєї національної меншини, з поступовим збільшенням кількості навчальних предметів, що вивчаються українською мовою.

Також законопроектом передбачено виключити норму, відповідно до якої з 1 вересня 2018 року національні меншини, мови яких не належать до офіційних мов Європейського Союзу, мають вивчати українську мову. Тобто законопроектом передбачено, що і після 1 вересня в українських школах може бути викладання російською мовою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com