Під Ужгородом жінка хотіла, щоб “Росія звільнила її від України”, та хвалила окупантів

11.08.2023, 08:32
144943

В Ужгородському районі Закарпатської області викрили зрадницю, яка дискредитувала ЗСУ та “чекала, що Росія звільнить її від України”.

Читайте також: На дорогах України запрацюють ще 50 камер фіксації порушень ПДР: точні адреси (список)

Про це повідомили в прокуратурі Закарпатської області.

За даними слідства, жителька Ужгородського району в одній із соцмереж прославляла російських окупантів і підтримувала злочини Росії. Вона стверджувала, що “ЗСУ обстрілюють цивільне населення”, та чекала на те, що “окупанти звільнять її від України”.

“Крім того, жінка розповсюджувала типові прокремлівські наративи щодо вини НАТО і США в початку війни в Україні. Водночас вона стверджувала, що військові ЗСУ тримають у заручниках цивільне населення, яке чекає, аби їх звільнила росія”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила ознаки злочину у висловлюваннях жительки Закарпаття. В її будинку проведено обшук і вилучено докази її діяльності.

Підозрюваній інкримінують ч. 2 ст. 436-2 КК України – поширення матеріалів, що містять виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України та глорифікують її учасників.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com