Під Верховною Радою знову зібрався мітинг із “євробляхерів”

15.05.2019, 12:12
24986

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією протестують під Верхоною Радою у Києві. Тепер виступають проти штрафів, що чекають на тих, хто неналежно розмитнив авто. Про це розповіла в ефірі “ТСН.Ранок” журналістка Маріам Оганнисян.

Читайте також: “Одна “євробляха” дає навантаження на митницю, як два звичних автомобіля”, – Криклій

За її словами, в урядовому кварталі зібралося багато машин, але рух по вулиці Грушевського не перекритий.

Протестувальники кажуть, що зібралися під Радою сьогодні, бо хочуть, щоб депутати прийняли законопроект щодо відтермінування штрафів, які на них вже можуть накласти.

Вже відсьогодні поліцейські можуть зупиняти автомобілі з європейськими номерами, перевіряти реєстрацію та попереджати про те, що у них є 10 днів для розмитнення авто. Після цього на них чекатиме штраф до 170 тисяч гривень з конфіскацією авто.

Євробляхери обіцяють стояти до останнього, але якщо парламентарі їх не почують та не відтермінують на 6 місяців розмитнення машин, то вони і надалі будуть боротися за свої права. Але як саме не уточнюють. Зараз ситуація спокійна.

Зазначимо, 15 травня набуває чинності постанова, яка дозволяє перевіряти митний статус машини. Якщо порушений термін транзиту чи тимчасового ввезення власника чекає покарання до 170 тисяч гривень штрафу з конфіскацією.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com