Підозру в держзраді оголосили близькому до Медведчука політтехнологу Погребинському

10.06.2022, 22:31
121689

Українські правоохоронці заочно повідомили про підозру в державній зраді політтехнологу Михайлу Погребинському, який є близьким до нардепа Віктора Медведчука, що й сам сьогодні перебуває під вартою.

Читайте також: Білорусь стягує на кордон в Гомельській області спецбригади внутрішніх військ МВС – Генштаб

Підозрюваний проводив пропагандистську діяльність, скеровану на просування вигідних Росії ідеологічних установок, чим сприяв у підривній діяльності проти України. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Зауважимо, що там не назвали ім’я підозрюваного, проте “Українська правда” з посиланням на джерела пише, що йдеться саме про Погребинського.

“За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва політтехнологу та активному політичному коментатору заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України)”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Там додали, що згідно з висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, висловлювання підозрюваного в інтерв’ю та телеефірах є свідомими та такими, що спрямовані на надання РФ допомоги у проведенні підривної діяльності проти України, завдають шкоди безпеці держави в інформаційній сфері та є формою підривної діяльності проти неї.

Водночас за даними СБУ, спецслужба під час обшуків ще в березні 2022 року вилучила аналітичні матеріали щодо проведення “денацифікації та демілітаризації України”. Тож наразі проводиться перевірка щодо можливого використання цих та інших матеріалів під час планування повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також: Підрозділ російських окупантів відмовився воювати після великих втрат на Харківщині – Генштаб

“Діючи в якості “експерта”, він неодноразово брав участь в ефірах телевізійних передач, ток-шоу та інтерв’ю, поширюючи напрацьовані російські меседжі, спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в нашій державі, деморалізацію української армії, формування негативного іміджу України на міжнародній арені”, – повідомили у столичній прокуратурі.

Там додали, що упродовж 2021 року політтехнолог взяв участь у десятках пропагандистських програм на російському телебаченні, записи яких опубліковані у вільному доступі в Інтернеті.

Зауважимо, що підозрюваному загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com