Підозрюваний у корупції голова Луцької райради, склав повноваження та втік за кордон

13.05.2023, 17:00
140499

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук заявив про складання повноважень голови райради та депутата.

Читайте також: Зеленський зібрав Ставку і назвав напрямки, де ЗСУ відкинули окупантів

Відповідне звернення він опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Це рішення було для мене нелегким. Поясню його причини. По-перше, на мене постійно здійснюють психологічний тиск. Це триває впродовж восьми місяців. Щотижня певні люди мені заявляють, що проти мене порушено кримінальну справу, що мені готуються оголосити підозру, що мене будуть судити”, – заявив Омельчук.

Зі слів Олександра Омельчука, місяць тому йому надійшла інформація про те, що оскільки він не склав на прохання певних осіб повноважень голови райради, має готуватися до провокацій.

Він також додав, що наразі перебуває в іншій країні.

«Я вирішив виїхати, але щодня відправлятиму гуманітарні вантажі в Україну. Підніматиму всі організації, аби наблизити нашу перемогу», – запевнив він.

Нагадаємо, Луцька районна рада нарощує капітал молодого комунального підприємства «Райтеплобуд». Воно створене на зміну попереднику – КП «Луцьке», яке догосподарювалось до мільйонних боргів і десятка кримінальних справ, пов’язаних з привласненням коштів.

Бюджет Луцької районної ради на 2021 рік за власними доходами складає трохи більше 400 тисяч гривень. Разом з тим на одному з перших у році засідань депутати Луцької райради підтримали рішення про надання поворотної фінансової допомоги комунальному підприємству «Райтеплобуд». Йдеться про 1,5 мільйона гривень.

Наприклад, рада нового розширеного Луцького району стала правонаступницею частини майна Ківерцівського, Рожищенського, Горохівського і частини Маневицького району, які об’єднали. Проте до 1 липня 2021 року згідно із законом районні ради були зобов’язані передати у комунальну власність територіальних громад усі об’єкти спільної власності, які знаходяться на території цих громад. В громадах же мали передбачити кошти на утримання об’єктів. Винятком могли стати комунальні підприємства та організації, які могли на себе «заробляти», тобто не потребували коштів із місцевого бюджету.

Саме таким шляхом вирішило піти керівництво новоствореної Луцької районної ради. Там обіцяли «показати приклад, як треба заробляти» і вирішили собі залишати те майно, яке, на їхню думку, може приносити гроші. Передусім від надання послуг або оренди. Йдеться зокрема про котельні. Майно, яке вважали потенційно прибутковим, передали новоствореному комунальному підприємству. Проте, спосіб, у який вони почали це робити, спровокував чимало конфліктів із громадами району.

Загалом станом на листопад 2021 року голова Луцької райради Олександр Омельчук хвалився, що «Райтеплобуд» мав 14 котелень, де має заробляти на опаленні, а ще 34 об’єкти здає в оренду. При цьому лише одна з цих котелень фактично опалювала приміщення на Ковельській, 53 у Луцьку, в якому знаходиться сама райрада.

Відзначимо, що з 1998 до 2019 року Олександр Омельчук був зареєстрований фізичною особою-підприємцем. У 2017 році він щедро фінансував Волинську обласну організацію політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». Впродовж року пожертвував партосередку 166 тисяч гривень. А у 2020 році він став головою Луцької районної ради від політичної партії “За майбутнє”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com