Підробок на мільйони: поліція викрила фабрику фейкових ПЛР-тестів та сертифікатів вакцинації

3.11.2021, 16:47
104292

Слідчі поліції викрили шахрайську схему на мільйони гривень. Злочинці щомісяця виготовляли по 1 000 підроблених сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 та понад 2 000 негативних ПЛР-тестів.

Джерело: 24 канал з посиланням на МВС.

Шахраї шукали “клієнтів” у Львівській та Запорізьких областях. Пропонували виготовити фейковий міжнародний сертифікат за 40 євро або негативний тест на антитіла – за 600 гривень.

Як працювала схема

Підроблені документи “замовникам” відправляли поштою, а гроші отримували на персональні картки у банку. Загалом такий “бізнес” приносив зловмисникам понад 3 мільйони гривень щомісяця.

Читайте також: В мережі опублікували, хто став головним героєм шоу “Холостяк-12”

Станом на 2 листопада львівські поліцейські здійснили санкціоновані обшуки у фігурантів справи вдома. Там виявили та вилучили бланки, чорнову бухгалтерію, техніку й чимало фейкових документів:

сертифікати вакцинації;

негативні тести на коронавірус;

запрошення на роботу за кордоном;

довідки для держорганів влади.

За фактом виготовлення та збуту фальшивих паперів і несанкціонованих дій з інформацією відкрили кримінальне провадження. Зловмисникам загрожує до 7 років ув’язнення.

Усім затриманим мають повідомити про підозру. Також очікують на рішення суду щодо обрання запобіжних заходів.

За інформацією Служби безпеки України, група складалася із 4 зловмисників. Усі вони були мешканцями Запоріжжя та Львівщини. Кожен мав своє завдання.

Організатор схеми шукав “клієнтів” серед тих, хто планував знайти роботу за межами України. Його спільник перевозив людей і шукав майбутніх “замовників”. Решта займалася виготовленням підробок та доставленням “документів”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com