Підстав довіряти опублікованим росіянами спискам загиблих та поранених в Оленівці немає – розвідка

2.08.2022, 15:32
124936

Україна досі не отримала офіційних відповідей від Росії стосовно списків загиблих і поранених внаслідок теракту в Оленівці на території окупованої Донеччини, а підстав довіряти опублікованим росіянами в Інтернеті спискам немає.

Читайте також: Єрмак заявив, що наступні місяці будуть вирішальними для ЗСУ

Про це 2 серпня в ефірі телемарафону повідомив представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

“Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими одразу звернувся до Росії стосовно надання інформації, списків загиблих, поранених внаслідок цього теракту, а також з приводу повернення тіл загиблих захисників. На жаль, досі не отримано офіційних відповідей, ми можемо оперувати лише тими даними, які оприлюднили в мережі інтернет росіяни”, – заявив він.

Юсов також пояснив, що в ході перевірки у вказаних списках є прізвища тих українських бійців, які були поранені до подій в Оленівці, та щодо яких були домовленості про обмін найближчим часом, і які на момент теракту мали перебувати в лікарні, а не в бараку у промисловій зоні.

“Відповідно говорити про підтвердження списків ми не можемо, а офіційних відповідей в рамках міжнародного права росіяни досі не надали”, – наголосив представник пресслужби ГУР.

Юсов також зазначив, що Україна надала запит від Координаційного штабу стосовно повернення тіл загиблих захисників та полонених бійців, які зазнали поранень.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com