Підтримує монетизацію пільги: мер з Львівщини про виділення земельних ділянок для учасників АТО

25.10.2019, 21:50
48922

Мер міста Винники, що поблизу Львова, розповів, як слід поводитись із ветеранами російсько-української війни. Про це він розповів у коментарі для ІА ″Вголос″.

Читайте також: У будинок учасника АТО кинули пляшку з палаючою речовиною

″Земель у Львові є більше, ніж достатньо. Кожному з нас, об’єктивно, якщо й потрібна земля, то буквально кілька квадратних метрів. Я маю на увазі ту, яку ми займемо персонально. Що стосується ділянок для учасників АТО, то я прихильник монетизації цієї пільги. Я вважаю несправедливим, що наші ветерани повертаються додому не в рівних умовах. Добре, якщо комусь пощастило бути львів’янином і він потенційно матиме можливість отримати земельну ділянку в межах Львова. А хто з полонини чи глухого села? Вони нібито отримують землю, але вона має зовсім іншу вартість, це неправильно. Тому, на мій погляд, справедливо було б ставити питання про монетизацію пільг. Верховна Рада дуже легко переклала ці зобов’язання на місцеві громади і сьогодні стоїть збоку і допомагає говорити про справедливість. Так не повинно бути″, – сказав Квурт.

″Друга річ, яку вже варто було зробити давно, – це створити реєстр учасників АТО. Я вважаю, що ми повинні виділити воїнам ці ділянки або віддячити в інший спосіб, щоб вони відчули, що держава і громадяни вдячні їм за те, що вони не злякалися,пішли на схід і дали нам шанс жити в мирі. Але якщо ми про це будемо лише говорити, то це неправильно. Має бути єдиний реєстр учасників АТО, щоб ми зрозуміли, скільки землі їм потрібно виділити або знайти варіанти, щоб їм цю землю надати. Можливо, що це буде земля навіть не у Львові, а десь у передмісті з умовою, що місто зобов’яжеться забезпечити цю територію певною інфраструктурою або профінансує щось більше. Так би було чесно″, – додав мер Винник.

Читайте також: “А мені шо”: у Хмельницькому водій маршрутки відмовився везти воїна АТО (відео)

″Якщо ми лише будемо залишати питання, є земля чи немає, і надаємо ми її чи ні, то ми не вирішимо цю проблему. Завжди у нас будуть залишатись люди, які можуть залишитись поза увагою.

Винники вже виділили стільки ділянок для ветеранів АТО, що їх формально навіть більше, ніж хлопців, які пішли на схід. І все одно я інколи чую, що чиюсь заяву ми не встигли розглянути або задовольнити. Також не треба забувати, що громадяни мають право подавати такі заяви у різні громади і закон їх тут не обмежує. У мене, наприклад, перебуває величезна кількість таких заяв. Я прекрасно розумію, що я повинен якось балансувати, адже є мешканці, є багатодітні матері, є самотні, є малозабезпечені… Іншими словами, є інші пільгові категорії населення, заради яких, зрештою, хлопці і йшли на війну. Тому тут варто сідати за стіл, формулювати завдання і дивитись, які є варіанти для їх вирішення. Для цього потрібний діалог, якого наразі немає″, – підсумував він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com