Пішоходів-порушників та велосипедистів штрафуватимуть на рівні водіїв

2.03.2020, 17:10
65178

В Україні планують застосувати досвід європейських країн щодо пішоходів-порушників. Нові штрафи можуть зменшити смертність на українських дорогах.

Читайте також: На Київщині водій на смерть збив трьох пішоходів (фото, відео)

Про це повідомляє znaj.ua.

Так, у Верховній Раді розглядають проект закону, який передбачає посилення відповідальності для пішоходів за порушення правил руху. Але нововведення торкнуться не тільки пішоходів, а й велосипедистів, осіб, які керують гужовим транспортом і погоничів тварин.

У новому майбутньому ЗУ хочуть забути про нині ще діючий пункт про попередження, у новому документі йдеться відразу про штрафи, при чому про збільшені суми.

“Передбачається встановити штрафи у розмірі 255 грн, 510 грн для нетверезих пішоходів і 680 грн у випадку аварії”, – сказано в документі.

Один з експертів відзначив у зв’язку зі сформованою ситуацією в країні, Україна залишається одним з лідерів в Європі по смертності на дорогах.

“Вважається, що в будь-якій ДТП за участю пішоходів завжди винен водій. Але ця думка помилкова. Великий відсоток ДТП стається саме через порушення правил пішоходами. Потрібно розуміти, що за деякі порушення пішохід може навіть понести кримінальну відповідальність”, – каже адвокат Роман Горлач.

Країни Європи ввели високі штрафи для пішоходів і ситуація суттєво змінилась. Наприклад, у Бельгії за перехід на червоний сигнал світлофора платять близько 50 євро. Так само сподіваються і українські владні мужі карати провокаторів ДТП штрафами.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com