Після канікул школярі можуть перейти на дистанційне навчання

13.10.2020, 19:23
86539

Кабмін ухвалив зміни до постанови щодо рекомендацій про те, що школи можуть почати навчання дистанційно після закінчення канікул, які триватимуть з 15 до 30 жовтня.

Читайте також: В Україні змінили критерії визначення “червоної” карантинної зони

Відповідне рішення Кабінет міністрів України затвердив під час засідання 13 жовтня, передає Главком.

“Сьогодні, 13 жовтня 2020 року, на позачерговому засіданні уряду прийнято рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти встановити канікули з 15 до 30 жовтня, у наступний період можливий перехід на дистанційне і змішане навчання з урахування епідеміологічної ситуації. Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти – перейти з 15 жовтня до 15 листопада на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків (окрім сиріт; осіб, позбавлених батьківського піклування; здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, “червоних” карантинних зон; іноземних громадян та осіб без громадянства; здобувачів освіти, які поєднують навчання з роботою)”, – йдеться у рішенні Кабінету міністрів.

Натомість під час брифінгу після засідання очільник МОН Сергій Шкарлет розповів, як навчатимуться учні початкових класів після канікул.

“Після 30 жовтня для учнів 1 – 4 класів, залежно від епідемічної ситуації та рівня захворюваності на коронавірус, в школах на підставі консультацій з МОЗ можуть запровадити інші форму навчання, окрім дистанційного. Зокрема – змішане або очне навчання”, – сказав він.

Додамо, що під час брифінгу виступив і міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Він наголосив, що на дистанційному навчанні та самоізоляції наразі перебуває понад 5 тисяч класів.

“Зрозуміло, що ці показники постійно змінюються: деякі класи виходять з самоізоляції, а деякі навпаки – переходять на онлайн-навчання”, – додав він.

Читайте також: У МОЗ повідомили про небезпеку одночасного зараження грипом та коронавірусом

Натомість кількість закладів освіти, які повністю перебувають на карантині, – 536, але ця цифра теж щодня змінюється.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв рішення про продовження карантину в Україні до кінця року. Карантинні обмеження будуть діяти до 31 грудня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com