Після повернення справжнього автора фрази з напрямком корабля стали відомі нові подробиці захоплення Зміїного

25.05.2022, 09:00
120436

Аби зберегти чоловікові життя, переговорники влаштували спеціальну інформаційну операцію, адже розлючені рашисти шукали серед полонених саме того, чиї слова стали пророчими для флагмана ворожого флоту, крейсера «Москва», йдеться в ТСН.

Читайте також: Російські окупанти збільшили інтенсивність застосування авіації: ранкове зведення Генштабу

Окрім захисників острова Зміїний, за десятки кілометрів, на материковій частині України, погрози рашистів у радіоперехваті добре чула пані Наталя. У той день сержант прикордонного загону якраз була черговою радіозв’язку. Не лише чула, а і зробила запис діалогу, фраза з якого стала символом супротиву українського народу.

«Наш військовослужбовець прикордонної служби дав відповідь, куди повинен піти російський корабель. Я впізнала його. Це був наш прикордонник, з яким я дуже довго знайома», – каже майстер-сержантка ДПСУ Наталя.

Усі чули погрози рашистів і ту саму відповідь бійця, що стала пророчою. Але мало хто знав: між цими двома фразами – насправді минуло майже 12 годин. Саме стільки часу росіяни намагались схилити до зради наших захисників. Все почалось ще вранці, коли ворожий крейсер підійшов до Зміїного, а за всім відомим напрямком наш боєць його направив вже по обіді. Стали доступні фрагмент тієї радіорозмови: рашисти обіцяють золоті гори за зраду. «Ви матимете можливість гідно влаштувати ваше життя на громадянці або продовжити службу у ведених силах РФ з перспективою кар’єрного зростання, заробітною платою, вирішити житлові проблеми, отримати хорошу військову пенсію на старості. Ухваліть правильне рішення», – звучало в радіоефірі.

Прикордонники навмисне тягнули час- відтягували на себе увагу ворожого флоту. Аби дати час підготуватись нашим Збройним силам на узбережжі. А згодом вартовий і сказав відоме: «Русский военный корабль – иди на**й».

Розлючені росіяни почали “прасувати” острів з корабельних гармат та штурмової авіації. Більшу частину боєкомплекту витратили, тож їм довелося повертатися за снарядами в Крим. «Дуже переживали за наших прикордонників з острова Зміїний. Хотілось їх підтримати, підтримувала їх через засоби зв’язку. Фіксували усю інформацію, яка передавалась та було чутно по радіозасобах», – додає Наталія

Після чергової атаки захисників острова рашисти взяли у полон. Очільник прикордонної застави, якого полонили разом з підлеглими, розповідає, що росіяни одразу почали шукати автора фрази про російський корабель. Якби знайшли- це б коштувало йому життя, тож довелося вдатися до хитрощів. «Була проведена інформаційна операція для того, щоб прикрити прикордонника у полоні і звернути увагу ворога на іншу особу, яка вже перебувала на Батьківщині», – розповідає начальник прикордонної застави о.Зміїний Богдан Гоцький.

Автор пророчої фрази про російський корабель вже вдома, проте його ім’я досі не розголошують, аби не нашкодити родичам – дехто з них нині під окупацією. Тим часом триває боротьба за визволення інших прикордонників Зміїного

«Сподіваюсь на найскоріше їхнє повернення на Батьківщину до своїх сімей, до близьких, щоб ця напруга знялася з плеч рідних  і усі вони побачилися. Сім’ям хотів би побажати терпіння», – каже Гоцький.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com