“План Б” вже є: експерт про військову допомогу США для України

5.01.2024, 09:32
152405

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко припускає, що у січні консенсус у конгресі США не буде знайдено. Однак є можливість надання озброєння Україні й іншими шляхами.

Читайте також: Розвідка розкрила, скільки росіян здалися в полон за програмою “Хочу жить”

Про це він сказав у ефірі телеканалу “Еспресо”.

“Європа може тільки частково компенсувати нестачу допомоги від США. Щодо пакета допомоги, то цей пакет є останній, станом на кінцевий період 2023 року. Не здивуюсь, якщо найближчим часом ми побачимо чергові пакети допомоги вже станом на 2024 рік. Ця можливість фінансування ще є у Вашингтона. Заяви про те, що США не мають грошей для нових пакетів – це тиск на капіталістичні пагорби, на дії конгресменів для прискорення процесу щодо знаходження консенсусу”, – пояснив Коваленко.

За його словами, у США є “план Б” щодо надання озброєння Україні, і його можуть застосувати, якщо досягти консенсусу не вдасться.

“Ця можливість не досить юридично коректна щодо законодавства США, але така можливість є. Умовно, це можна назвати “планом Б”, про який ніхто не говорить, нібито цього плану немає. Але “план Б” насправді існує. І його будуть використовувати в тому разі, якщо республіканці й демократи не зможуть домовитися. Але консенсус буде знайдено. Тому що це зовнішньополітичне питання США на рівні державних інтересів”, – наголосив Коваленко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com