План санкцій проти Росії виконаний на 70% – ОП

9.09.2022, 11:02
127166

План санкцій проти РФ виконаний на 70%, “але потрібно добиватися більшого й готувати відповідні пропозиції”.

Читайте також: Живий щит: Верещук закликала батьків на захоплених Росією територіях не пускати дітей до шкіл

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак на зустрічі Міжнародної експертної групи щодо санкцій проти Росії, яку очолюють сам керівник ОП і ексрадник президента США з питань національної безпеки посол Майкл Макфол.

Єрмак подякував членам групи за продуктивну роботу – виконанням на 70% Плану дій, представленого у квітні.

Також він подав нові ідеї для обговорення. Насамперед ідеться про документ щодо визнання Росії державою – спонсором тероризму. Єрмак визнав, що це непростий процес, але не варто зупинятися, тому що Росія є терористичною державою.

Іще одним важливим питанням керівник ОП назвав заборону на отримання віз російськими громадянами. Він зауважив, що Єврокомісія запропонувала призупинити угоду про спрощення візового режиму з РФ, але потрібно добиватися більшого й готувати відповідні пропозиції.

“Росіяни, ці нелюди, взагалі не мають права бути серед цивілізованих громадян країн Заходу. Ви можете собі уявити, щоб російські жінки телефонували своїм чоловікам і казали вбивати й ґвалтувати українців? Це реальні переговори, перехоплені нашою розвідкою. А потім ці ж російські жінки просто приїжджають до Європи полежати на пляжах і походити до музеїв. Це абсолютно неправильно”, – переконаний керівник Офісу президента.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com