Платитимуть у 3 рази більше: економічний експерт зпрогнозував, скільки українці заплатять за комуналку цієї зими (відео)

30.11.2020, 11:32
90387

Цієї зими ціна газу в Україні буде в 3 рази дорожча, ніж минулої зими. В минулому році ціна газу з доставкою була в межах 4 тисяч гривень, а в цьому році очікується до 12 тисяч гривень.

Читайте також: В ОП заявили, що падіння економіки за 2020 рік не має бути більше 5%

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту “Чудова четвірка” на телеканалі ZIK під час включення заявив економічний експерт Юрій Атаманюк.

Економічний експерт зауважив, що на сьогоднішній день ринок надання комунальних послуг в Україні відсутній.  Зі слів Атаманюка, він підконтрольний конкретним олігархам, які монополізували ці ринки.

Відтак ціни на ринку компослуг, наголосив експерт, формуються не прозоро.

“У нас, наприклад, електроенергія найдорожча в Європі. І ми її виробник. І ми при цьому закриваємо атомні енергоблоки. Це у той час, коли затребуваність  електроенергії в Європі зростає і поляки беруть кредити на будівництво електростанцій. Тому ніякого ринку у нас нема. У нас триває картельна, олігархічна, корумпована змова, в ході якої народ просто стрижуть як овець і забирають останні гроші”, – заявив Юрій Атаманюк.

Про відсутність ринку, продовжив він, свідчить і те, що на фоні падіння світових цін на газ, в Україні тарифи на блакитне паливо зросли.

Читайте також: Підвищення мінімалки до 6500 гривень відкладається

“Цієї зими ціна на газ у нас буде в 3 рази дорожча, ніж минулої зими. Хіба газ подорожчав у 3 рази? Ні! Хіба долар зріс в 3 рази? Теж ні! Яка тоді логіка зростання ціни газу? Адже в минулому році ціна газу з доставкою була в межах 4 тис.грн. А в цьому році ми очікуємо до 12 тис. грн. І це буде стосуватися всіх тих, хто має домоволодіння. А це близько 45% населення”, – прокоментував Юрій Атаманюк й додав, що на українців чекає і здорожчання тарифів на воду, електроенергію, а також зменшення кількості субсидіянтів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com