“Починається з кожного з нас”: Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Європи

16.05.2020, 13:20
72554

Президент Володимир Зеленський закликав громадян чинити так, щоб День Європи був в Україні щодня. Про це йдеться у зверненні глави держави до українців з нагоди Дня Європи.

Читайте також: Після карантину польоти в ЄС будуть за новими правилами

“Сьогодні ми відзначаємо особливе свято – День Європи. Впевнений, що “Україна – це Європа” не повинно стати просто формальним гаслом, яке ми згадуємо раз на рік. Це має бути частиною нашої свідомості”, – зауважив президент. На його переконання, Європа – це насамперед спосіб мислення.

“Європа починається з кожного з нас. З кожного громадянина. З дотримання законів, сплати податків, захисту демократичних цінностей та громадянського суспільства, вільного волевиявлення, свободи слова, думки та віросповідання, рівності та поваги. З “алергії” на те, щоб брати чи давати хабарі, з правильно запаркованого авто та недопалка, викинутого у смітник. Давайте робити так, щоб День Європи був у нас кожного дня”, – сказав Зеленський. Також глава нагадав, що цьогоріч у Європі відзначили 70-річчя проголошення Декларації Шумана, з якої фактично почав свій відлік Європейський Союз.

Також глава нагадав, що цьогоріч у Європі відзначили 70-річчя проголошення Декларації Шумана, з якої фактично почав свій відлік Європейський Союз. “Слова Робера Шумана актуальні й сьогодні: “Європа не буде побудована одразу або за єдиним планом”. Побудова об’єднаної, квітучої та успішної Європи триває. Для мене очевидно, що цей процес не може вважатися завершеним без України”, – наголосив Зеленський. Він висловив сподівання, що Україна стане повноправною частиною європейської родини.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com