Подекуди в Запоріжжі вода відійшла від берега на 10 метрів: де може бути зневоднення

7.06.2023, 10:02
141824

У Запоріжжі різко впав рівень води у Дніпрі після підриву Каховської ГЕС. Це вранці помітили містяни, які прийшли на пляж. Дніпро відійшов від берега на кілька метрів, йдеться в ТСН.

Читайте також: Росія готує нові підрозділи для розміщення на території Білорусі – Наєв

Візуально на різних ділянках вода відійшла на пляжах від пів метра і аж до десяти. Але ситуація, кажуть посадовці, не критична, бо ж навесні було водопілля, і ще тоді Дніпро вийшов із берегів. Тож рівень води ще до вибуху на дамбі був вищий за норму.

Проблем із водопровідною водою в Запоріжжі наразі нема. Як кажуть посадовці, це містові не загрожує, принаймні поки. В найбільшій зоні ризику в області – село Біленьке, воно нижче за течією. Там дійсно є загроза зникнення питної води. Утім, у селі заготовлені запасні ємності з водою, які підготували ще взимку. “Проблем із питною водою у нас немає, зокрема в населеному пункті Біленьке, яке нижче каховського рівня води. В разі, якщо буде потреба, у нас є всі необхідні засоби, щоб підвозити людям воду”, – запевняє голова Запорізької ОВА Юрій Малашко.

А от офіційної інформації щодо тимчасово окупованих населених пунктів, чи загрожує їм зневоднення, поки нема. Загрози ж підтоплення, як кажуть в обласній військовій адміністрації, в області немає, бо ж території області вище за руслом Дніпра, ніж Каховська ГЕС. Нині рівень води Дніпра – у нормі.

Зараз найбільш тривожна ситуація із Запорізькою АЕС. Як повідомив голова ОВА Юрій Малашко, наразі радіаційний фон на станції та в області в нормі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com