“Погрожували 10-річним ув’язненням”: арбітриня з Нової Каховки розповіла про свій полон у окупантів

28.05.2022, 07:32
120633

У понеділок, 9 травня, росіяни викрали її в Новій Каховці та тримали у в’язниці. Згодом арбітриню відпустили додому, після чого її вдалося евакуювати до Києва.

Читайте також: У Львові затримали корегувальника ракетних обстрілів: через зрадника загинуло 4 людини

Про пережитий полон у російських військових Ірина Петрова розповіла для Футбол News.

“Я – клаустрофоб, для мене сидіти в замкненому просторі – дуже великий стрес. По-друге, мене лякали, що можуть дати від 3-15 діб до 10 років або навіть більше.

Ми відмовилися судити їхні футбольні матчі, а друге – я відстоювала позицію нашої країни, я була і є за Україну. 9 травня я вийшла в синьо-жовтої майці з прапором. Напевно, без футболу мені не вистачає адреналіну, хотілося якось себе показати.

Було дуже страшно, ти виходиш з дому і не розумієш, що може бути. Ти видаляєш всі СМС і фото, тому що боїшся, що хтось прийде до тебе і подивиться якусь інформацію. Але я така людина, що нічого не видаляю. Що у мене було від початку війни, те в мене й залишилося. Можливо, це сталося через те, що вони щось у мене знайшли.

Зараз в Новій Каховці, напевно, одиниці патріотів, але вони мовчать, бо знають, чим це може закінчитися. Я дуже хвилююся за своє місто. Там зараз спокійно, не бомблять і не стріляють, але відбувається незрозуміло що. Ти змушений боятися, сидіти вдома і не виходити на вулицю. А якщо і виходити, то без телефону або видаливши перед тим всі СМС і соцмережі. Тому що тебе можуть де-небудь чекати. Зараз там дуже багато колаборантів, тих, хто перейшов на їхній бік.

Я сподіваюся тільки на краще, вірю в нашу силу, перемогу та ЗСУ. Це може бути не так швидко, це може бути через місяць, два, три, чотири, але я знаю, що все це буде Україна, тому що нас ніхто не залишить”, – сказала Петрова.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com