Погрожував ножем у новорічну ніч: на Миколаївщині жінка вбила нападника, її хочуть відправити за ґрати на 15 років

3.01.2022, 13:30
108578

В одному із сіл Миколаївської області у новорічну ніч 30-річна жінка, захищаючись, вбила нападника, який погрожував їй ножем. За це правоохоронці хочуть посадити її на 15 років.

Читайте також: У Польщі в новорічну ніч посеред вулиці вбили українця: поліція затримала 12 осіб

Про це повідомили в Нацполіції Миколаївської області.

У місцевому будинку культури о 6:00 ранку 25-річний чоловік чіплявся до 30-річної жінки, погрожуючи їй ножем. Тоді жінка вихопила ніж та захищаючись, вбила молодика.

“За попередньою інформацією, місцевий мешканець чіплявся до жінки і навіть дістав ніж, щоб змусити її відповісти взаємністю. Ніж вона забрала та вдарила ним нетверезого знайомого. Від отриманих поранень 25-річний потерпілий помер на місці події”, – йдеться у повідомленні поліції.

Поліція затримала жінку. Їй інкримінують ч. 1 ст. 115 ККУ “Умисне вбивство”. Санкція статті передбачає до 15 років ув’язнення. 

У коментарях до повідомлення поліції українці обурені діями правоохоронців. Там зауважили, що вбивство сталося під час самозахисту. 

Стали відомі подробиці вбивства 25-річного чоловіка під час дискотеки близько шостої години ранку 1 січня в селі поблизу Миколаєва. Там під час конфлікту 30-річна жінка відібрала у п’яного залицяльника ніж і вдарила ним йому в живіт. Від отриманої травми той помер.

Чоловік та жінка були знайомими, відпочивали у місцевому будинку культури, разом вживали алкогольні напої.

“Конфлікт між ними розпочався в приміщенні, а згодом продовжився на вулиці. Його свідком став працівник клубу, який також вийшов надвір. З показів свідка встановлено, що на вулиці жінка забрала ніж у чоловіка, а працівник клубу, аби припинити сварку, притис чоловіка до стіни. Саме у цей момент, попри те, що небезпеки для жінки не було, вона вдарила знайомого ножем у живіт”, – зазначили правоохоронці.

Поліція затримала підозрювану у вбивстві.

“Щодо обставин події жінка надавати пояснення відмовляється, посилаючись на ст. 63 Конституції України. Також стосовно можливої спроби зґвалтування чи нападу не заявляє. Жодних тілесних ушкоджень вона не отримала”, – констатують правоохоронці.

Слідчі кваліфікували подію як умисне вбивство. Жінці повідомили про підозру.

“Утім розслідування триває, тож, якщо будуть встановлені нові обставини, можлива додаткова правова кваліфікація чи перекваліфікація цієї події. Нині триває судово-медична експертиза, опитані можливі свідки. Також поліція звертається до всіх, хто має будь-яку інформацію, що може стати корисною у розслідуванні, звертатися до відділення поліції. Слідчі клопотатимуть у суді про обрання підозрюваній запобіжного заходу, не пов’язаного із триманням під вартою”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com