Погрожував зґвалтуванням та знищенням: Портнов чинив тиск на слідчих, які вели проти нього справу

19.11.2019, 08:45
52896

Заступник голови Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов погрожував слідчим Генеральної прокуратури України, які вели проти нього кримінальні справи.

Читайте також: “Помийні медіа і тупа вівця”: Портнов обізвав журналістів

Листування Портнова з працівниками ГПУ оприлюднило “Слідство.Інфо“.

Високопосадовець часів Януковича надіслав прокурору ГПУ Олександрові Божку десятки повідомлень, в яких погрожував в’язницею,  зґвалтуванням “в рот”, перетворити на “шматок лайна”.

Погрози надходили ще кільком співробітникам Генеральної прокуратури, які вели слідство у справі чиновника часів Януковича. Серед них – колишній керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк. Портнов обіцяв “возити його у клітці”.

“**баний п*дор. Я тебе в клітці возитиму і показуватиму наче мавпу… Час твій закінчується, а питати з тебе я буду дуже жорстко”, – таке повідомлення Горбатюк отримав два роки тому.

 

За словами експрацівника ГПУ, таким чином Портнов намагався впливати на всіх співробітників структури, яка вела розслідування діяльності експосадовця. Горбатюк зазначив, що звертався до Генеральної інспекції, а та передала матеріали до поліції. Але за два роки правоохоронці жодного разу не зверталася до нього за свідченнями.

Олександр Божко вважає, що погрози з боку Портнова є “зазіханням на інституцію, яка наглядає за всіма правоохоронними органами країни”. Він також звертався до свого керівництва з приводу цих погроз, але, за його словами, спершу ці звернення лишалися без уваги.

“Спочатку ентузіазму не було ні в кого щось робити. А оскільки зараз змінилося керівництво Генеральної прокуратури та Генінспекції, то нинішнє керівництво хвилюється за мене і намагається в межах своєї компетенції щось зробити”, – сказав Божко.

Горбатюк зі свого боку планує звернутися до Генпрокуратури з проханням долучити повідомлення від Портнова до справи щодо погроз прокурору Божку.

Сам Андрій Портнов відмовився коментувати журналістам своє листування з Божком, відзначивши лише, що це “чудова історія”. Але потім у своєму Telegram-каналі підтвердив їхню справжність.

“Друзі, це була саме моя переписка. Листування з прокурором-злочинцем, нахабним, самозакоханим і тупим. І я повторно приєднуюся до всіх слів цього листування за єдиним винятком — прошу генерального прокурора поширити її і на себе”, – написав Портнов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com