Показали, як у храмах Києва проігнорували правила карантину (фото)

15.11.2020, 15:20
89158

В Україні другий день поспіль діє карантин вихідного дня. По всій країні чимало непродовольчих крамниць, ринків та кафе порушили обмеження і обслуговували клієнтів ще в перший день. Богослужіння у церквах не заборонене, але у храмах віряни мають дотримуватися маскового режиму і дистанції. Але навіть ці обмеження кілька церков у Києві порушили під час служб в неділю, 15 листопада.

Читайте також: У столиці поліція оштрафувала спорткомплекс Порошенка через порушення карантину

Як повідомляють журналісти “Сьогодні”, інциденти сталися у Володимирському кафедральному соборі і Михайлівському Золотоверхому монастирі.

Згідно з правилами, у приміщенні церкви може бути до 20 осіб, але під час служби у Володимирському соборі одночасно було близько 60 вірян, а у Михайлівському соборі зібралося 50 людей.

Крім того, за інформацією журналістів, частина священників і сам патріарх Філарет правили службу без масок, хоч на вході є табличка про обов’язкову наявність засобів індивідуального захисту.

Аналогічну ситуацію із масками і дистанцією зафіксували в Михайлівському соборі. Митрополит Епіфаній теж правив богослужіння без маски. Вони були відсутні й у вірян. А ті, хто все ж одягнув їх, зрештою приспустив на підборіддя.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com