Показали, які автобуси незабаром курсуватимуть Луцьком (відео)

28.10.2021, 17:29
103999

Влада Луцька намагається навести лад із громадським транспортом, який перевозить лучан . Майже щомісяця на маршрутах обласного центру замість стареньких трухлявих “Богданів” з’являється все більше нових, комфортабельних маршруток. Уже в листопаді лучани зможуть пересісти на новенькі нідерландські автобуси. Таких у Луцьк сьогодні привезли 10.

Читайте також: На Волинь приїде прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Вони дуже широко використовуються в європейських країнах. Автобуси мають екологічний стандарт Євро5+, є доступними для людей з інвалідністю, мають облаштовані системи кондиціонування. Автобуси комфортні, сучасні, якісні. Всього планується 22 таких автобуси. Сьогодні ми отримали 10, ще 12 буде до кінця листопада. Тому такими, скажімо, потужними кроками наближаємося до того, щоб позбутися “Богданів”, у яких, на превеликий жаль, відвалюються колеса, які загоряються на ходу”, – каже міський голова Луцька Ігор Поліщук, у коментарі 12 каналу.

У багатьох лучан побутує думка, що автобуси із-за кордону у поганому стані або ж просто списані. Мер міста запевняє: це – неправда.

“В європейських містах є багато коштів, вони періодично оновлюють ці автобуси. А ті, які знімають з лінії, вони оголошують на них аукціон. І ці перевізники, які купляють ці автобуси на аукціоні, скажімо, борються за ці автобуси із іншими європейськими містами”, – пояснює процедуру Ігор Поліщук.

Нині на маршрутах міста працює вісім перевізників. Лише двоє із них оновлюють автопарк новеньким комфортабельним транспортом. Решта, каже Ігор Поліщук, не збираються купувати нові автобуси.

Із підприємцями, які не збираються заміняти непридатні для перевезення “Богдани” та “Еталони”, каже міський голова, будуть прощатися. Як міська рада, так і лучани.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com