Показали, звідки росія випустила по Україні 56 ракет на вихідних

27.06.2022, 19:02
122827

У суботу й неділю 25-26 червня російські війська завдали найбільш масованого за останні тижні ракетного удару по Україні, вони били по різних областях із трьох напрямків.

Читайте також: З Білорусі до Росії відправили 20 вагонів з боєприпасами – Генштаб

 Про це інформує «The New York Times» із посиланням на розвідку та ВПС України, пише Українська правда.

В останні вихідні російські війська завдали широкомасштабного удару крилатими ракетами по населених пунктах по всій території України – це був один із найбільших і найбільш скоординованих авіаударів за останні тижні.

Ракети було запущено з бомбардувальників у білоруському повітряному просторі, з військових кораблів у Чорному морі та з літаків, що літали над Каспійським морем.

Українська розвідка повідомила, що шість російських ударних бомбардувальників Ту-22М3 вилетіли з аеродрому Шайківка в Калузькій області Росії, пролетівши над Смоленськом, перш ніж увійти в повітряний простір Білорусі.

За словами чиновників, коли вони опинилися приблизно за 30 миль (48 км) від українського кордону, вони випустили щонайменше 12 крилатих ракет, перш ніж повернутися в повітряний простір Росії. За словами військових, ракети вразили цілі в північній частині України.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич також повідомив, що російські війська вразили цивільну інфраструктуру південного міста ракетами, запущеними з окупованої Росією території.

У неділю вперше за кілька тижнів Росія випустила ракети по Києву, влучивши в житловий будинок і сусідній дитсадок.

Речник командування Повітряних сил України повідомив, що ракети великої дальності були випущені з літаків, які пролітали над Каспійським морем, що знаходиться за понад 900 миль (1400 км) на південний схід від Києва.

У суботу 25 червня Росія випустила по території України 45 ракет, повідомляла українська влада. А в неділю 26 червня, за даними Повітряних сил, ворог випустив по Україні 11 ракет, три з них збили сили ППО.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com