Поки не їдьте: українських біженців просять не повертатися додому до весни

25.10.2022, 17:32
129786

Українців, які від початку повномасштабного вторгнення Росії виїхали за кордон, закликають, за можливості, не повертатись на Батьківщину в зимовий період.

Читайте також: Тегеран цинічно заявив, що готовий розслідувати використання Росією іранських дронів в Україні

Про це заявила віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час телемарафону.

Верещук пояснила, що Росія програє на полі бою і перейшла до терору цивільного населення, знищуючи критичну інфраструктуру. У зв’язку з цим вона просить українців, у яких є можливість, перезимувати за кордоном.

Віцепрем’єрка сказала, що повернення до України зараз означатиме знову наразити на небезпеку себе, своїх дітей та рідних.

“Росія перейшла до терору цивільного населення, вона не може воювати з армією, вона програє на полі бою… Буду просити не повертатися, нам треба пережити зиму. На жаль, мережі не витримають, ви бачите, що робить Росія”, – наголосила вона.

Верещук, підсумовуючи, сказала, що хотіла б, щоб вже весною українці повернулися та спільно відновлювали Україну.

“Наші діти повинні жити і навчатися тут, але поки що утримаймося, тому що розуміємо, що ситуація погіршуватиметься, і зиму треба вижити. Переживемо зиму, а далі будемо думати про все решту”, – підсумувала віцепрем’єрка.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com