“Поки що ми не отримали перелік тих країн, які готові 100% включитися за нас” – Зеленський про гарантії безпеки і перемовини з Росією

5.04.2022, 13:40
116706

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з українськими журналістами. Він зауважив, що зараз Україна вирішує питання з гарантами безпеки.

“Можливіть до перемовин ми будемо спиймати як виклик свій людський, а якже тепер після Бучі?Всі розуміють, що пробачення цьому немає. Кожна така трагедія, така Буча, буде бити по руках, щодо тих чи інших перемовин. Все одно треба буде знаходити можливості для таких кроків.

З тих пунктів, з якими прийшла Росія на перемовини, всі зрозуміли, що їхні ультиматуми виконувати ніхто не буде. Є актуальні питання – питання гарантій безпеки, для нас там є важливі пункти – хто ці люди, наскільки це буде виконуватися. Все це обговорюється на рівні радників та лідерів цих держав. З Польщею почали цю роботу, Італія хоче доєднатися. Перший етап – коло цих гарантерів і що вони готові нам гарантувати. Поки що ми не отримали перелік тих країн, які готові 100% включитися за нас.

Поки що всю цю історію ми не склали, бо не було зустрічі з нами усіх радників, окрім зустрічі з РФ. Цієї зустріі в Україні ще не відбулося. Якщо це відбудеться, тільки тоді з розумінням цих гарантій безпеки, ми зможемо продовжувати цей перший кейс перемовин”, – сказав Зеленський.

Він додав, що пункти Росії, щодо денацифікації та демілітарізації взагалі не розглядають.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com