Поліція викрила осіб, які вивозили немовлят за кордон під прикриттям клініки

16.07.2018, 17:03
3504

На основі підроблених документів у клініці іноземних громадян записували батьками новонароджених громадян України.
У Києві правоохоронці викрили осіб, які вивозили немовлят за кордон під прикриттям репродуктивної клініки. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України у понеділок, 16 липня, пише Тиждень.

За словами голови Нацполіції Сергія Князєва, під виглядом надання послуг з сурогатного материнства зловмисники упродовж кількох років записували іноземних громадян батьками народжених в Україні дітей. На підставі цих документів іноземці вивозили немовлят за кордон. Загалом поліцейськими встановлено особи кількох сотень сурогатних матерів, які користувалися послугами викритої клініки.

“Встановлено, що 41-річний іноземець упродовж 2011–2018 років на території України на базі створеної ним клініки у сфері репродуктивної медицини організував протиправну діяльність, пов’язану з наданням послуг з проведення допоміжних репродуктивних технологій методом сурогатного материнства”, – йдеться у повідомленні.

“На основі підроблених документів, зокрема ‑ довідки про генетичну спорідненість, у клініці іноземних громадян записували батьками новонароджених громадян України. На підставі цих документів порушники отримували свідоцтва про народження дітей, а згодом ‑ і дозвіл на переміщення новонароджених через державний кордон України як іноземців-нерезидентів України. Відтак учасники оборудки вчиняли одну із форм торгівлі людьми ‑ незаконну угоду, об’єктом якої є малолітні діти”, – додали у Нацполіції.

Крім того, поліцейські встановили осіб, які здійснювали вербування сурогатних матерів, вели облік, конвертацію та легалізацію коштів, отриманих від злочинної діяльності, а також виплату “зарплатні”. Правоохоронці встановили осіб, які займалися супроводженням та розселенням іноземців, проводили рекламу клініки.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили факти ухилення порушників від сплати податку на прибуток у сумі в кілька десятків мільйонів гривень. Окрім того, встановлено факти ухилення від сплати податку на доходи фізичних осіб, які надавали послуги з сурогатного материнства.

За виявленими фактами відкрито кримінальні провадження за ч.1 та ч.3 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) та ч. 3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) Кримінального кодексу України.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com