Політики, архієпископ, поліцейські: у Польщі СБУ стежила за клієнтами борделів

23.09.2019, 21:16
43433

СБУ з 2007 року цікавилася інформацією про польських політиків і бізнесменів, які заходили в борделі двох українських сутенерів у Підкарпатському воєводстві, пише газета Rzeczpospolita.

Читайте також: У Польщі розповіли, як Україні з нею примиритись

Відзначається, що в 2018 році в Польщі винесли вирок громадянам України Євгену і Олексію Р., які 16 років володіли ескорт-службою. Газета отримала доступ до частини кримінальної справи проти братів, де говориться, що ще в 2011 році їх адвокат повідомив у місцеву прокуратуру про “шпигунство проти Польщі”.

Брати заявляли, що з 2007 року СБУ запрошувала їх танцівниць на бесіди, під час яких цікавилася про клієнтів ескорт-агентств, зокрема ″політиків і бізнесменів″, і питала матеріали у вигляді ″CD-дисків і флешок″.

″Вони запитували, яким бізнесом ми займаємося, скільки у нас клубів, хто на нас працює, які у нас ділові і політичні зв’язки. Вони питали, які конкретно політики і бізнесмени бувають у наших закладах″, – говорив у своїх свідченнях один з братів.

Польська прокуратура заявила, що не знайшла ніяких відеозаписів у закладах братів Р., але, як зазначає газета, обшуки почалися тільки в 2016 році після затримання. Газета стверджує, що в борделях могли бути записані близько 4 тисяч відео, які стосувалися політиків, віце-міністра оборони, архієпископа і голови відділення поліції у воєводстві. Записи призначалися для передачі в Україну.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com