Полковник СБУ попередив про загрозу на Запорізькому напрямку

7.03.2023, 11:32
136903

Основні війська РФ зосереджені на Донецькому напрямку, але і на Запорізькому напрямку теж є такі ворожі угруповання та підготовлені частини.

Читайте також: Кадрові зміни в СБУ: Зеленський звільнив заступника голови та керівників у двох областях

Полковник СБУ Роман Костенко заявив в ефірі телеканалу “Еспресо“, що ворог формує бригади для наступу одразу на двох напрямках.

“На півдні ворог формує резерви, частину яких підтягнув з правобережжя Херсонщини під час свого відходу. Як для противника, так і для нас – це стратегічний напрямок. Наше завдання – звільнення та розчленування ворожого угруповання на дві частини, а для росіян – це і сухопутний, коридор, і вихід до Азовського моря. Тобто з точки зору оборони ворогу треба тримати південь, тому вони сильно там замінували, тримають угруповання. Але у нас є інформація, що вони планують там і просуватися”, – каже Костенко.

Він переконаний, що українське командування знає, як реагувати на загрозу.

“Запорізький напрямок є таким же загрозливим, як і східний, тобто це два стратегічних напрямки для обох сторін, як для нас, так і для ворога. На сході йдуть більш активні бойові дії, бо противник бачить там можливість захопити Бахмут і подати це як якусь перемогу великого міста, таким чином пояснити здачу Херсона. А також ті втрати, які зазнає ворог, теж треба якось їм виправдати. На Запоріжжі ми зараз тримаємо оборону, а стратегічно – готуємо резерви й для оборонних дій, і для перспективи наступальних, якщо складуться відповідні умови”, – додав офіцер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com